"Zvoni za Evropu!"

"Zvoni za Evropu!" je program neformalnog obrazovanja namenjen učenicima trečeg i četvrtog razreda srednjih škola sa idejom da se oni edukuju o vrednostima koje se neguju u okvirima Evropske unije, zatim o njenoj strukturi i istorijatu.
Posebna pažnja je posvećena mogućnostima koje se pružaju mladim ljudima u pogledu nastavka njihovog obrazovanja i unapređenja socijalnog života.
Od kraja septembra do kraja novembra održano je devet radionica u okviru projekta "Zvoni za Evropu". Učestvovalo je oko 20 učenika završnih razreda , zrenjaninakih srednjih škola. Na radionicama se uči istorijat EU, funkcionisanje EU, integracije Srbije u EU. U okviru radionice "European Caffe", radionici je prisustvovao šef političkog odeljenja nemačke ambasade, gospodin Hans-Urlich Suedbeck.
Sama radionica je medijski propraćena preko regionalnih TV i radio stanica kao i pisanih glasila.
30. novembra 2010. posećen je Regionalni Centar za Razvoj - Banat, osnovan od strane EU. Tokom posete učenici su upoznati sa osnivanjem centra i njegovim funkcionisajem u okviru regiona Banata.
Prilikom završetka seminara "Zvoni za Evropu", učesnicima-srednjoskolcima iz Zrenjanina, uručene su diplome u prostorijama Evrpskog pokreta Zrenjanin 21.12.2010. godine.
Posle dodele diploma, organizovan je koktel za učesnike projekta.
Slike sa radionica


Šef političkog odeljenja nemačke ambasade, gospodin Hans-Urlich Suedbeck posetio je EPUSZr


Poseta učenika RCR-Banatu


Održavanje "Evropskog časa" po školama


Dodela diploma