PROSLAVA DANA EVROPE U ZRENJANINU- 9 MAJ

Petak 07.05.2010

Na poziv Evropskog pokreta Zrenjanin u okviru proslave Dana Evrope, naš grad je posetio zamenik ambasadora Republike Slovačke, gospodin Jan Pšenica. U prepodnevnim časovima organizovan je susret sa predsednikom skupštine opštine Aleksandrom Martonom. Prisustvovai su još i Nikola Šlajh, predsednik Evropskog pokreta Zrenjanin, Zorica Denda, pomoćnik gradonačelnika i Tibor Vaš, član gradskog veća za regionalnu saradnju. Tema je bila moguća saradnja našeg grada sa slovačkim fondacijama.


Posle posete gradskoj kući, gospodin Jan Pšenica posetio je zradu nevladinih organizacija, u makedonskoj ulici, gde je u prostorijama Evropskog pokreta održan koktel u čast Dana Evrope i razgovor sa članova Evropskog pokreta.


U podne, organizovan je skup u gradskoj kuci, gde su prisustvovale nevladine organizacije opštine Zrenjanin. Gospodin Pšenica je govorio o radu nevladinih organizacije u Slovačkoj, zakonskoj regulativi u vezi NVO-a i mogučnosti saradnje srpskih i slovačkih NVO-a.
Istog dana gospodin Pšenica je posetio regionalnu TV "Santos", gde je snimljen razgovor na temu evropskih integracija i uz učešće predsednika Evropskog pokreta Zrenjanina, mr Nikole Šlajha.