"Pomen"

Postavljeno 4. novembar 2001.

Članovi Evropskog pokreta u Srbiji, iz Zrenjanina prisustvovali su pomenu hiljadama žrtava, sugrađana nemačke nacionalnosti u logoru "Knićanin" u periodu 1945-1946.

"Hajde da razgovaramo o demokratiji"

Postavljeno 1. novembar 2001.

U Mošorinu, opština Titel, sa početkom u 17 časova, održana je treća po redu, javna tribina "Hajde da razgovaramo o demokratiji", povodom predstojećih vanrednih lokalnih izbora. Na tribini su učestvovali lokalni kandidati ispred svojih stranaka i koalicija, i to: Stevan Tubić (PDS), Marko Simić (DOS) i Jovan Jovanović (Grupa građana).

U Šajkašu, opština Titel, sa početkom u 19,30 casova, održana je četvrta po redu, javna tribina "Hajde da razgovaramo o demokratiji", povodom predstojećih vanrednih lokalnih izbora. Na tribini je učestvovao samo kandidat SPS-a Mladen Đurić.

"Hajde da razgovaramo o demokratiji"

Postavljeno 31. oktobar 2001.

U Žitištu je održana, druga po redu, javna tribina "Hajde da razgovaramo o demokratiji", povodom predstojećih vanrednih lokalnih izbora. Na tribini su učestvovali lokalni kandidati ispred svojih stranaka i koalicija, i to: Novak Milan (DSS), Katić Joca (DOS) i Milenko Martinović (SD - dr Vuk Obradović).

"Hajde da razgovaramo o demokratiji"

Postavljeno 28. oktobar 2001.

U Novom Itebeju, opština Žitište, održana je javna tribina "Hajde da razgovaramo o demokratiji", povodom predstojećih vanrednih lokalnih izbora. Na tribini su učestvovali kandidati sa obe izborne jedinice, i to: Kiss Béla i Szarka Šandor ispred koalicije SOS (LSV, SPO i NS) i dr Lódi Gábor i Csüllög József ispred DOS-a.

"Hajde da razgovaramo o demokratiji"

Postavljeno 28. oktobar 2001.

Poseta Sandi Phinney, predstavnika fondatora (GMF-MOTT) projekta "Hajde da razgovaramo o demokratiji"

"Nagrada za Democracy ON-line"

Postavljeno 20-23. septembar 2001.

Uzeli smo učešće na Regionalnom NVO sajmu u Temišvaru. Naš štand posetili smo mnogobrojni učesnici sajma i pohvalno se izrazili o nama. Potvrda tome je i nagrada koju je Lokalno veće EPuS-a dobilo za najboljeg partnera u mrežnim projektima za projekat "Democracy ON-line".

"Democracy ON-line"

Postavljeno 6-8. septembar 2001.

Održani su Democracy ON-line days (Dani Demokratije na vezi) u našoj organizaciji u Zrenjaninu, kao i u još pet gradova Srbije (Kikinda, Novi Sad, Beograd, Knjaževac i Niš). Dane Demokratije na vezi otvorio je gradonačelnik Milan Čežek koji je pri tom podsetio na značaj informacionih tehnologija u svakodnevnom životu čoveka XXI veka.
Zrenjaninske NVO su imale priliku da u 3 dana prijave svoje organizacije na ovaj Internet servis podataka i provežbaju njeno korišćenje uz asistenciju naših aktivista. Ovo prisustvo na Internetu je veoma značajno za svaku NVO u njenom radu, zbog lakšeg uspostavljanja kontakata sa srodnim NVO-ima u zemlji i inostranstvu i snažnijeg doprinosa jačanju civilnog društva u Regionu.

"Održana radionica u okviru projekta Democracy ON-line"

Postavljeno 28-29. avgust 2001.

U okviru projekta Democracy ON-line, u Temišvaru je održana radionica u vezi implementacije projekta u Regionu.

"Humanitarna pomoć"

Postavljeno 22. avgust 2001.

U naš grad je stigao kontigent humanitarne pomoći u okviru LWR (Lutheran World Releif) programa, preko IRD organizacije.I ovaj put su kompletnu organizaciju distribucije u lokalu preuzeli Malteška dobrotvorna organizacija Jugoslavije i Evropski pokret iz Zrenjanina.

"ALT-NET program"

Postavljeno 31. maj 2001.

U naš grad je stigla poslednja pošiljka od 1000 paketa humanitarne pomoći u okviru ALT-NET programa. Distribucija će se vršiti po osnovnim školama zrenjaninske opštine.

"Psihofizička pripreme trudnica za bezbolni porođaj"

Postavljeno 19 i 26. maj 2001.

U okviru projekta pripreme trudnica za bezbolni porođaj, podeljeni su paketi za bebe. Paketi su ustupljeni od strane Humanitarnog centra iz Novog Sada.

"Dan Evrope"

Postavljeno 12. maj 2001.

I ove godine Lokalno veće EPuS-a je obeležilo Dan Evrope, i to sa tri posebna događanja.
Najpre je u 9:15 časova u velikoj baroknoj sali SO Zrenjanin, od strane pokrajinskog ministra za kulturu i obrazovanje, svečano je otvoren seminar Euro škola namenjena prosvetnim radnicima. Na školi su se obrađivale teme vezane za nastavne planove i programe i predstavljeni su neki od modela evropskog obrazovanja. Školi je prisustvovalo 50 prosvetnih radnika iz Vojvodine uz učešće 2 eksperta iz SR Nemacke. Euro škola je organizovana u saradnji sa Konrad Adenauer Fondacijom.

U 11 časova deca iz osnovnih škola su uz asistenciju svojih učitelja ispred zgrade SO su likovno izrazili svoje viđenje Evrope.
U večernjim časovima u reformatorskoj crkvi, održan je Koncert za Evropu, na kojem su nastupili: hor Sveti Serafim Sarovski, hor Emanuel, kao i vokalni solista Tenji Edit i solista na gitari Tubić Miroslav.

"Psihofizička pripreme trudnica za bezbolni porođaj"

Postavljeno 17. mart 2001.

U predškolskoj ustanovi "Bambi" na Bagljašu, danas je počeo sa realizacijom projekat "Psihofizička priprema trudnica za bezbolni porođaj". U stručnom delu projekat će realizovati Ljubica Terzin (psiholog) i spec. Dr. Jelena Žarkov (ginekolog), članice Evropskog pokreta.

"Saradnja"

Postavljeno 16. mart 2001.

U prijateljskoj i radnoj poseti EPuS-u bili su predstavnici . U toku razgovora dogovorena je saradnja na projektu "Democracy ON-line" koji će biti regionalni servis za razmenu informacija unutar NVO sektora Rumunije i Jugoslavije.

"500 paketa hrane iz ALT-NET programa humanitarne pomoći"

Postavljeno 15. mart 2001.

U

naš grad stigao je prvi kontigent od 500 paketa hrane iz ALT-NET programa humanitarne pomoći za gradove Srbije od strane IRD (Međunarodna organizacija za pomoć i razvoj). Ovaj projekat EPuS realizuje u saradnji sa Malteškom dobrotvornom organizacijom iz Zrenjanina.

"Oformljen je MAC(Municipality Advisory Council)"

Postavljeno februar 2001.

Oformljen je MAC(Municipality Advisory Council) uz učešće predstavnika IRDa(International Relief and Development organisation).
Projekat je trajao od Decembra 2000. do oktobra 2001. godine. Predstavnici su: Lokalna Samouprava, Centar za socijalni rad, Crveni krst, Malteška dobrotvorna organizacija Jugoslavije, G17 plus, Predstavnici izbeglica.