Završen projekat "Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa"

Postavljeno 22.12.2011.

Projekat "Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa" - podržanog od strane Pokrajinskog sekreterijata za obrazovanje , upravu i nacionalne zajednice.
Na projektu su učestvovali učenici iz četiri srednje škole grada Zrenjanina: Zrenjaninske gimnazije, Elektrotehnièke škole "Nikola Tesla", HPTŠ "Uroš Predić" i Srednje poljoprivredne škole, ukupno 27 učenika. Projekat je trajao tri meseca, sa ukupno šest predavanja, gde su predavaèi bili profesori istorije Radovan Francuski, Predrag Pavlov i Filip Krčmar.
Poslednje predavanje se održalo 16.12.2011 u velikoj sali Kulturnog Centra u Zrenjaninu, na temu "Primeri multikulturalnosti međunacionalne tolerancije kod mladih u Banatu", predavač je bio Vlada Ðurić iz KCZ. Projektom je bilo predviđeno i pisanje eseja, gde su najbolje napisani bili pročitani na istom predavanju.
Istog dana održala se konferenciju za štampu, koju je propratio List Zrenjanin kao i regionalni radio Zrenjanin.


"Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa"

Postavljeno 22.12.2011.

02.12.2011 u Elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla", održano je peto predavanje u okviru projekta "Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa", na temu "Osvrt na srpsku Vojvodinu i Tamiški Banat, ustanak Srba protiv Turaka u Banatu". Predavanje je držao profesor istorije Peđa Pavlov, učenicima Zrenjaninske gimnazije, Hemijsko-prehrambene škole "Uroš Predić", Poljoprivredne škole i Elektrotehničke škole "Nikola Tesla". Istog dana, takođe je održana i konferencija za elektronske medije, prisustvovali su regionalna televizija TV Santos i lokalna televizija KTV, prilog je emitovan istog dana u večernjim časovima.

> - Grad Zrenjanin


"Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa"

Postavljeno 22.11.2011.

18.11.2011 u Elektrotehnièkoj školi "Nikola Tesla", održano je četvrto predavanje u okviru projekta "Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa", na temu "Doprinos svih nacionalnih zajednica koje su živele i žive na ovim prostorima". Predavanje je držao profesor istorije Peđa Pavlov, učenicima Zrenjaninske gimnazije, Hemijsko-prehrambene škole "Uroš Predić", Poljoprivredne škole i Elektrotehnièke škole "Nikola Tesla".

"Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa"

Postavljeno 10.11.2011.

U petak 04.11.2011 u Srednjoj građevinsko-elektrotehničkoj školi Nikola Tesla, održano je treće predavanje u okviru projekta "Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa" . Tema je bila "Zavičajna istorija Velikog Bečkereka i međunarodna tolerancija u regionu Banata" uvodničar je bio kordinator projekta, profesor Nikola Šlajh a predavač Filip Krčmar. Predavanju su prisustvovali učenici Zrenjaninske gimnazije, Hemijsko-prehrambene škole "Uroš Predić", Poljoprivredne škole i Elektrotehničke škole "Nikola Tesla".

"Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa"

Postavljeno 27.10.2011.

U petak, 21. Oktobra 2011, u svečanoj sali Srednje građevinsko-elektrotehničke škole "Nikola Tesla" u Zrenjaninu održano je predavanje pod nazivom "Veliki Bečkerek, Petrovgrad, Zrenjanin: ŠURNEJS' NACIJA I TOLERANCIJA" gde je predavač bio Filip Krčmar. Osnovna zamisao organizatora bila je da se zavičajna istorija približi zrenjaninskim srednjoškolcima kroz jednoipočasovno prezentovanje zanimljivih činjenica iz prošlosti grada."Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa"

Postavljeno 27.10.2011.

Prvo predavanje u okviru projekta Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa Banata, održala se 07.10.2011 u Zrenjaninskoj Gimnaziji, na temu "OSNOV MULTIKULTURALNOSTI BANATA", koju je održao profesor istorije Radovan Francuski. Organizator predavanja je Evropski pokret u Banatu uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za prosvetu APV i zrenjaninskih srednjih škola, a u koordinaciji predsednika EpuB-a, g Nikole Šlajha. Predavanju su prisustvovali učenici Zrenjaninske gimnazije, Hemijsko-prehrambene škole "Uroš Predić ", Poljoprivredne škole i Elektrotehničke škole "Nikola Tesla"."Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa"

Postavljeno 22.09.2011.

Projekat "Promocija istorijskog multikulturalnog nasleđa" je sufinansiran od strane Pokrajinskog sekreterijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, na konkursu za očuvanje i negovanje međunacionalne tolerancije u Vojvodini. U projekat se uključuje i Kancelarija za mlade grada Zrenjanina, a učesnici u projektu su učenici zrenjaninskih srednjih škola. Projektom je predviđeno 6 oblasti koji se bave multikulturalnim nasleđem Zrenjanina i Banata.


"PRO BONO KONCEPT U SRBIJI"

Postavljeno 22.09.2011.

Evropski pokret u Banatu se pridružuje akciji davanja besplatne pravne pomoći organizacijama civilnog društva kojima je ona potrebna. U "Pro bono mrežu" preko Evropskog pokreta u Banatu, uključuju se tri kancelarije iz Zrenjanina, i to Judita Popović; Milivoje Izgarjan i Ivan Subotički. Akciju podržavaju Građanske inicijative (www.gradjanske.org) i Fond za otvoreno društvo.
Članice mreže zadržavaju isključivo pravo da odlučuju u kojim slučajevima i u kom obimu žele da pruže pro bono usluge. Advokatske kancelarije ne zastupaju u krivičnim predmetima, niti daju pro bono usluge u krivično-pravnoj materiji.


Formular za pro bono zahteve


Dodela diploma za završene kurseve iz engleskog jezika

Postavljeno 13.09.2011.

Evropski pokret u Banatu je uspešno završio još jednu godinu kurseva engleskog jezika u sklopu projekta "Zona komunikacije". Ove školske godine kurs engleskog je uspešno završilo 25 polaznika. EpuB i ove godine nastavlja sa humanitarnim kursevima engleskog jezika svih nivoa znanja.
Završen projekat "Zvoni za Evropu"

Postavljeno 13.09.2011.

Evropski pokret u Banatu je uspešno realizovao II ciklus projekta "Zvoni za Evropu" finansiran od strane Italijanske ambasade u Beogradu-IOM i Ministarstva omladine i sporta. U sklopu projekta je aktivno učestvovalo 20 učenika srednjih škola iz Zrenjanina koji su stekli osnovno znanje o Evropskoj uniji i institucijama EU. Nakon završenih radionica, srednjoškolci su održali javni čas mlađim kolegama koje su takođe upoznali sa tekovinama i istorijom EU. Na kraju projekta održana je konferencija za štampu u Kancelariji za mlade grada Zrenjanina.
"Održane dve radionice-edukacija srednjoškolaca o Evropi"

Postavljeno 24.05.2011.

17.05.2011 održana je prva, a 21.05.2011 druga radionica projekta u okviru mini granta od strane Ministarstva omladine i sporta R.Srbije i IOM-a, gde su učesnici srednjoškolci iz Zrenjanina, a predavači Dragana Dorožan, Ana Vujinov i Dragana Gulić. Na radionicama se kroz diskusiju uđi o Evropskoj Uniji i odnosima Srbije sa EU.
"Dodela mini grantova Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i IOM-a u Srbiji"

Postavljeno 19.05.2011.

Evropski pokret u Banatu je jedan od dobitnika mini granta za projekat o edukaciji mladih o Evropi. Dodela je održana 29. aprila 2011. u Palati Srbije."PROSLAVA DANA EVROPE"

Postavljeno 17.05.2011.

Kao i svake godine, ni ovaj put nije izostalo obeležavanje Dana Evrope od strane Evropskog pokreta u Banatu. Gost EpuB-a je bio NJ.E. ambasador Republike Italije Armando Varikio i prvi sekretar ambasade Paolo Toši.


Opširnije Klikni ovde

"GODIŠNJA SKUPŠTINA EVROPSKOG POKRETA-ZRENJANIN"

Postavljeno 01.02.2011.

26.01.2011 u prostorijama Evropskog pokreta Zrenjanin, održana je godišnja skupština. Izvršena je promena Statuta i naziva udruženja, koji æe posle preregistracije nositi naziv Evropski Pokret u Banatu.
Skupštinu udruženja je otvorio predsednik udruženja mr Nikola Šlajh, koji je predložio dnevni red i članove predsedništva skupštine i zapisničara.Opširnije Klikni ovde

"HUMANITARNI KURSEVI STRANIH JEZIKA"

Postavljeno 04.01.2011.

Projekat Evropkog pokreta "Zona komunikacije" pokreće novi ciklus kurseva engleskog i nemačkog jezika

Novi ciklus predavanja engleskog i nemačkog jezika u okviru projekta "Zona komunikacije" februar/juni počinje 31. januara 2011.
Grupe se formiraju prema nivou znanja na osnovu položenih ulaznih testova.
Kurs za jedan nivo sadrži 76 časova koji se održavaju radnim danima u popodnevnim časovima, dva puta nedeljno po dva časa.
Mesečna članarina iznosi 2000,00 dinara. Na kraju kurseva polaže se ispit i dobija sertifikat. Predavači su profesori i magistri sa iskustvom.
Prijave i ostale informacije o upisu se mogu dobiti radnim danima na telefon 023/511-187 u vremenu od 11-13h, počev od 10 do 28 januara 2011 godine.


"ZVONI ZA EVROPU" - dodela diploma

Postavljeno 04.01.2011.

Prilikom završetka seminara "Zvoni za Evropu", učesnicima-srednjoskolcima iz Zrenjanina, uručene su diplome u prostorijama Evrpskog pokreta Zrenjanin 21.12.2010. godine.
Posle dodele diploma, organizovan je koktel za učesnike projekta.


Opširnije Klikni ovde

Arhiva vesti